První elektromobil byl vyroben již v 19. století. Jedním z prvních úspěšných elektromobilů byl vůz nazývaný „Flocken Elektrowagen,“ který vytvořil německý vynálezce Thomas Parker v roce 1884. Tento vůz byl poháněn elektřinou a byl schopen přepravit několik osob.

Nicméně jeden z prvních elektromobilů, který dosáhl komerční úspěch, byl „Fritchle Electric,“ vyráběný v USA kolem roku 1900. Tento elektromobil byl populární zejména mezi bohatšími lidmi, protože byl považován za tichý a snadno ovladatelný.

Dalším významným mezníkem v historii elektromobilů byl vůz „Baker Electric,“ který byl vyráběn v letech 1899 až 1916. Tento elektromobil byl také oblíbený mezi bohatšími zákazníky a byl považován za spolehlivý a snadno použitelný.

Během dalších desetiletí se elektromobily staly méně populárními kvůli nástupu benzínových automobilů, ale v nedávné době, zejména s rostoucím zájmem o udržitelnost a snižování emisí, se elektromobily vrátily do popředí a staly se klíčovým prvkem moderního automobilového průmyslu.