Povodně a jiné živelné katastrofy se na nás valí stále častěji. Každý určitě viděl zdrcující obrázky z postižených oblastí v televizních novinách či denním tisku. Povodně ovšem neohrožují pouze naše domovy, ale také naše auta či motocykly.

Základem je vhodné povinné ručení

Svůj dům či domácnost má pojištěnou snad každý rozumný člověk, ale ruku na srdce – kdo z nás má uzavřené havarijní pojištění, na které se nejčastěji vztahuje i plnění v případě živelné pohromy? A přitom situace není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Existují totiž možnosti pojištění vašeho vozidla v případě povodní v rámci povinného ručení – stačí jen zvolit z nepřeberné nabídky to správné.

Jak na to?

Prvním krokem by mělo být ujasnění si podmínek na již uzavřeném povinném ručení. Jaké nám poskytuje výhody na rozdíl od konkurence? V čem je unikátní a jaké jsou jeho největší přednosti? Mnoho řidičů přistupuje k otázce povinného ručení jaksi automaticky a v podstatě z donucení (protože je předepsané zákonem). Přitom nových a zajímavých nabídek je opravdu hodně. Stačí se jen zvednout od televize a trošku zapátrat – třeba na internetu. Když vám auto vezme velká voda a po jejím opadnutí najdete místo své zánovní „Oktávky“ páchnoucí vrak, bývá na změnu pojišťovny již pozdě.