Zajímá vás, jaký má většina Čechů hlavní důvod k tomu, aby si vzali půjčku? Nejsou to ani nečekané výdaje, ani nemovitost, jelikož je to dopravní prostředek. Tedy auto. A to ať už jde o auto pro rodinu, nebo ať už jde o auto třeba pro živnostníka, který potřebuje být mobilní. Tato informace vyplývá z nedávného průzkumu, který se týká právě trhu půjček. A pokud patříte mezi tuto skupinu lidí, budou se vám hodit i informace o tom, jak takové půjčky na auto mohou vypadat, jaké mají specifika a že si je můžete snadno sjednat i vy sami.

Nejběžnější je právě nebankovní segment

Pokud se podíváme konkrétně na to, kde lze vlastně půjčku na auto získat, rozhodně dnes dominuje nebankovní segment. Ten navíc nabídne hned dvě možnosti úvěrů. Tím prvním je neúčelová půjčka, kterou můžete utratit libovolně a ani koupě vlastního vozu není problémem. Druhá možnost už souvisí s konkrétním účelem a často právě s nutností zakoupit pouze nový vůz – což bývá třeba i doložit. Ačkoliv se to může zdát mnohým lidem omezující, je zde jedna velká výhoda. Jednodušší podmínky získání, ale i nižší úrok. A to vše jenom proto, že daným vozem mnohdy také ručíte. To však není nic neobvyklého ani v případě banky a jejich leasingových nabídek.

Kolik si lze půjčit a na jaký úrok?

Podíváme-li se aktuálně na možnosti nebankovního trhu, rozhodně lze s klidným svědomím říci, že auto můžeme bez problémů financovat i tímto způsobem. Většina společností dnes nabídne částky v řádech statisíců, což je pro naše potřeby ideální. Ty nejvyšší se poté pohybují okolo hodnoty 500 000 Kč. A za to už pořídíme nejenom ojeté, ale třeba i referenční, stejně jako nový vůz. Je tak jenom na nás, jakou cestou se vydáme. Důležité je ale sledovat také úrokové sazby. I zde musíme říci, že hlavně u účelových úvěrů jsou stlačeny na nejnižší možné sazby, a to jednotky procent. Ten aktuálně nejvýhodnější činí jenom 6,9 procent.

Podmínky získání? Jednoduché

Jak jsme již nastínili, svým vozem za danou půjčku mnohdy ručíte. A to je spojeno i s jednoduchými podmínkami. Třeba takovými, že není třeba dokládat příjem, mnohdy není ověřována ani vaše minulost v registrech, stejně jako nemusí být požadována ani akontace. Vůz si tak lze pořídit i bez jakýchkoliv úspor. Navíc jsou možnosti, jak s ním můžete odjet třeba i do pár minut od vaší žádosti. Zde už vše závisí pouze na konkrétní společnosti, vaší bonitě, stejně jako třeba na ceně auta, nebo dalších podmínkách.

To vše jasně ukazuje, že půjčku na auto může v dnešní době získat skutečně každý, a to rychle a jednoduše. A i to je jeden z důvodů, proč dnes patří mezi nejoblíbenější. Navíc se jedná o investici, která je považována za správnou – a to proto, že bez auta se dnes většina z nás jenom těžko obejde. Zvláště, pokud máme rodinu.