Rychlostní zkouška natažená mezi stromy a sloupy elektrického vedení může být pro někoho příliš nebezpečná, sprinty do vrchu nudné a okruhové závody nedosažitelně nákladné. Amater Cup kombinuje to nejlepší ze všech automobilových podniků a nabízí všem amatérským jezdcům bez závodní licence.
Jezdí se na rychlostních zkouškách připravených v bezpečných podmínkách závodních okruhů, na dráze je vždy pouze minimální počet jezdců, ale adrenalin nechybí. Jede se na čas, vítěz bere zajímavé ceny a hlavní výhrou v celém šampionátu je tréninkové auto.
Do závodu se může přihlásit kdokoli s platným řidičákem skupiny B a s jakýmkoli autem, které má platnou STK a lze jet jen jeden závod, několik podniků podle vlastního výběru a nebo se přihlásit do celého šampionátu a soutěžit o hlavní výhru, tréninkové auto.
Cena startovného na jeden závod je 1.990 Kč. Pokud se jezdec přihlásí do celého šampionátu, nejen že může soutěžit o hlavní cenu – auto, ale po slevě zaplatí za startovné na devět závodů jen 14.990 Kč.