Není to tak dlouho, co byly nulové poplatky hlavní tahák mBanky.

„To, co je dnes v ceníku za 0 Kč – bude i nadále za 0 Kč … nemůžeme si dovolit a ani nechceme měnit naše zásady. Dobře jsme se poučili ze zkušeností konkurence, která slibovala a sliby nesplnila. Jejich cestou rozhodně jít nechceme. Co říkáme, to platí.“ – Generální ředitel mBank CZ.

Bohužel se nám mBanka nakazila poplatkovou nemocí od ostatních bank viz. ceník platný od 1.8.2010.

Klienti, kteří s účtem používají více platebních karet, budou platit za výběr z bankomatů. Každý výběr dodatkovou kartou (tedy druhou, třetí… k účtu) bude zpoplatněn 35 korunami. Banka k tomuto kroku dle vlastního vyjádření přistoupila kvůli skupině klientů, kteří zneužívali vyšší počet karet k navýšení počtu bezplatných výběrů z bankomatu.

Při výběru hotovosti z bankomatu v zahraničí bude poplatek záviset na výši vybírané částky. Výběry do 2 500 Kč (po přepočtu na koruny) budou zpoplatněny 35 korunami, výběry nad tento limit zůstávají nadále zdarma.

mBank zpoplatní i bankovní operace. Zdarma zůstane pouze deset mezibankovních platebních příkazů měsíčně. Každý ostatní bude stát 3 Kč. Zdarma zůstávají trvalé příkazy, inkasa, platby v rámci mBank a příchozí transakce.