Zoologická zahrada Hodonín se nachází v severozápadní části města, na samotném okraji lužních lesů jižní Moravy. Rozkládá se na sedmi a půl hektaru rovinné plochy, což předznamenává příjemnou a pohodlnou procházku. Zatímco původní zookoutek v době svého vzniku v roce 1976 čítal jen několik málo domácích nebo běžně chovaných exotických zvířat, dnes jich návštěvník může spatřit na pět set ve sto padesáti druzích.

Také původní dřevěné svépomocně postavené stáje dávno zmizely a nahradily je nejen nové zvířecí ubikace s výběhy, ale během třicetileté historie zahrady se podařilo postavit i několik speciálních pavilonů. Jmenujme pavilon exotického ptactva, pavilon primátů a terárií či pavilon akvárií. Největší a nejnovější chloubou zoo je nyní vzdělávací centrum s ubikacemi a výběhy velkých kočkovitých šelem, které se podařilo vybudovat díky dotaci Státního fondu životního prostředí za přispění města.

Vchod do zoologické zahrady najdete na GPS pozici 48°51’52.6″N, 17°6’24.96″E a parkoviště na 48°51’49.812″N, 17°6’41.679″E. Mapa zde.

opice.gif