IMPROMAT Rallysprint Kopná patří k nejpopulárnějším soutěžím v naší zemi a pojede se tento rok dne 4.7.2009. Jedná se o nejstarší rallysprintový podnik v ČR, letos se bude konat již posedmnácté. Jeho trať je umístěná na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů, centrum rally se nachází ve Slušovicích, zhruba 20 kilometrů severovýchodně od krajského města Zlín. Ve slušovickém areálu dostihové dráhy bude umístěna servisní zóna a uzavřené parkoviště, v centru Slušovic na náměstí se odehrají slavnostní start a cíl celé rally. V těchto místech bude stejně jako loni i ředitelství závodu (budova AB).
Pořadatelem IMPROMAT Rallysprintu Kopná je Rallysprint Klub v AČR Trnava, který letos letos pro posádky nachystal devět rychlostních zkoušek vytýčených na čtyřech úsecích. Trať doznala oproti loňskému ročníku drobných změn – rychlostní zkoušky Májová a Raková se jedou v otočeném směru, Podhoran je beze změn a tradiční Kopná se po několika letech pojede při všech třech průjezdech v jednotné variantě.
IMPROMAT Rallysprint Kopná je zařazen do AutoCont Mistrovství České republiky ve sprintrally, kromě toho se jede také jako další díl K4 Poháru České republiky v rally a Poháru mládeže.