V současné době jezdím automobilem Ford Mondeo kombi s benzínovým motorem o obsahu 1,8l a manuální klimatizací. Bohužel se mi minulý týden prodřela tlaková hadice klimatizačního systému a já byl nucen vyhledat servis, který mi tuto závadu opraví. Již jsem si nedokázal představit jezdit bez klimatizace.

Byl jsem v nejmenovaném servisu na Praze 5, kde diagnostikovali závadu na hadici a řekli, že je nutné vyměnit poměrně dlouhou „rourohadici“ klimatizačního systému mezi odvlhčovačem, kompresorem a chladičem. A že toto neumí sehnat. Ať si to seženu sám a pak přijedu na výměnu a opětovné naplnění klimatizace. V originálním servisu Ford mi řekli neuvěřitelnou cenu 5700kč za kus hliníku ve tvaru roury a kousek hadice. Tuto cenu jsem nebyl ochoten zaplatit a proto jsem pokračoval v pátrání a na vrakovišti by mě tento díl prodali za 1000kč, ale bohužel jsme v žádném vraku ani ve skladu nenašli stejný díl. Takže jsem pokračoval v pátrání dále.

Hledal jsem na internetu a našel jsem autoservis Automont na Praze 9 ve kterém umí spojkovat klimatizační hadice. Takže jsem jim dal auto ráno s prázdnou klimatizací a dírou v trubce klimatizace a před 17h byla klimatizace plně funkční za vcelku přijatelných 3800kč.

Takže doporučuji.