První podnik sedmidílného seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2010 je připravován pod názvem Sheron Valašská rally 2010. Pořadatelem XXIX. ročníku této nejen na Valašsku velmi populární automobilové soutěže se stejně, jako v minulosti, stal AutoKlub RS – Vsetín v AČR, který při zajišťování uvedeného motoristického klání spolupracuje s dalšími organizacemi a institucemi na Vsetínsku, Přerovsku a Novojičínsku a s krajskými úřady ve Zlíně, v Olomouci a Ostravě.

Také devětadvacátý ročník Valašky se uskuteční ve dnech 26. – 27. března 2010 ve znamení vzpomínek na vynikajícího soutěžáka a člověka Jiřího Sedláře.

Výsledky Sheron Valašská rally 2010 budou započítány do klasifikace Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2010. Celková délka trati je 532,63 km. Z toho 173,70 kilometru tvoří 12 rychlostních zkoušek na 6 úsecích. I tentokrát bude Valašská rally rozdělena do dvou dnů, respektive do dvou etap a 6 sekcí. Posádky při průjezdech jednotlivými rychlostními testy i při přesunech zavítají nejenom na Vsetínsko, ale rovněž do novojičínského a přerovského regionu.