Delší dobu vlastním FULL HD LCD televizi Samsung LE40A559, která obsahuje analogový a digitální tuner a ještě k tomu spoustu vstupů/výstupů včetně VGA, USB a CI interfacu.
Do minulého týdne jsem byl s touto televizí docela spokojen. Ale minulý týden jsem měl bohužel nápad připojit stereo zvuk pomocí CINCH kabelu do Hi-Fi věže. Po zapnutí televize a zesilovače jsem ale zjistil, že zvuk z reproduktorů televize ( v režimu DVB-T tedy digitální televize ) a věže není synchronní. A to dost. Vyzkoušel jsem i pustit Blue-ray přehrávač BDP-S300, který je připojen pomocí HDMI kabelu. A zvuk z tohoto zdroje je v pořádku.
Zde na stránkách výrobce jsem našel novější firmware a ihned jsem ho do televize nahrál a těšil jsem se jak jsem problém vyřešil. Ale bohužel ne. Problém se zvukem mi upgrade firmwaru nevyřešil.
Zavolal jsem tedy na linku zákaznické služby, kde jsem slečně popsal svůj problém a ta se dlouho s někým radila a poté mi sdělila, že nesynchonní zvuk je způsoben nekomatibilitou s Hi-Fi věží. 🙂 V tu chvíli jsem nevěděl jestli se mám smát nebo brečet.
Ještě musím vyzkoušet zda je výstup pro sluchátka také postižen touto chybou.

Shrnuti problémů tohoto výrobku:
1 – problém se synchronizací zvuku při použití DVB-T a CINCH zvukového výstupu. Při použití zdroje signálu BR-přehrávač přes HDMI je zvuk OK.
2 – problém se synchronizací zvuku při použití DVB-T a SCART zvukového výstupu. Při použití zdroje signálu BR-přehrávač přes HDMI je zvuk OK.
3 – problém s EPG – buď se zobrazuje správně čeština a čas v EPG posunut o dvě hodiny nebo je čas správně ale je zkomolená čeština. 🙂

No nekupte to, za ty prachy. 🙁
559_medium.jpg